Ίνκα

Μπήκε η Ίνκα στη ζωή μου κι έχω μια πολύ καλή φίλη

Η Ίνκα στη ζωή μου

Γράφει ο Γιώργος Γεωργακόπουλος

Από πολύ μικρός είχα αγάπη για τα σκυλιά και όλα αυτά που ένιωθα, ήρθαν να εξελιχθούν πάρα πολύ με την είσοδο της Ίνκας στη ζωή μου.

Πέρυσι τέτοια περίπου εποχή, μια φίλη μου έφερε ένα κουταβάκι στην παρέα μας, που όταν το επισκέφθηκα, η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να σκαρφαλώσει επάνω μου να ξαπλώσει και αυτόματα να κοιμηθεί στην αγκαλιά μου. Ένιωσα πάρα πολύ ωραία και στην ουσία, αυτό ήταν το έναυσμα για να αρχίσω να ψάχνω κι εγώ για ένα τετράποδο φιλαράκι.

Κατηγορία: 

Η Ίνκα κοινωνικοποιείται με παιδιά

Η κοινωνικοποίηση του σκύλου με παιδιά

Η σχέση μεταξύ παιδιού και σκύλου είναι ευεργετική, αρκεί να έχουν και οι δύο εκπαιδευτεί σε αυτό και να σέβονται τα όρια ο ένας του άλλου!

Κατηγορία: 

Η Ίνκα κοινωνικοποιείται με άλλους σκύλους

Η κοινωνικοποίηση του σκύλου με άλλα σκυλιά

Η κοινωνικοποίηση του κουταβιού είναι μεγάλης σημασίας, για την μετέπειτα ζωή του. Με την εκπαίδευση έχουμε έναν υπάκουο σκύλο, αλλά κατά τ΄ άλλα φοβικό, μη ισορροπημένο και ανίκανο να αντιμετωπίσει καταστάσεις που θα συναντήσει και που δεν εχει γνωρίσει.

Γι΄ αυτό συναντάμε σκύλους, που αν δεν έχουν κοινωνικοποιηθεί από μικροί με άλλους σκύλους, όταν μπαίνουν στην εφηβεία αρχίζουν τα προβλήματα, όταν συναντούν άλλους σκύλους.

Κατηγορία: