Ο Freddie έκανε τη ζωή μας πιο όμορφη κι εμάς πιο αληθινούς

Ο Freddie έκανε τη ζωή μας πιο όμορφη κι εμάς πιο αληθινούς

Γράφει η Αθηνά Χατζηανδρέου

Εγώ, ο Κώστας και ο Freddie, είμαστε πλέον οικογένεια!
Ζούμε μαζί, κοιμόμαστε μαζί, ξυπνάμε μαζί, τρώμε μαζί, ταξιδεύουμε μαζί…!

Πάντοτε αγαπούσα τα ζώα και ιδιαιτέρως τα σκυλιά. Ποτέ μου όμως δεν είχα φανταστεί, το μέγεθος της αγάπης που μπορείς να δώσεις και να λάβεις από ένα ζώο!

Ο Freddie άλλαξε την ζωή μας σε όλα τα επίπεδα, την έκανε πιο ενδιαφέρουσα, πιο ζωηρή, πιο όμορφη, όπως άλλαξε κι εμάς, κάνοντας μας πιο αληθινούς-υπεύθυνους και θέλω να πιστεύω καλύτερους ανθρώπους!
Μπορεί να δυσκολευτήκαμε σε κάποιες περιπτώσεις, η ευθύνη άλλωστε του να έχεις ένα ζώο στο σπίτι σου, υπό την προστασία σου είναι τεράστια. Δεν είναι παιχνίδι! Δεν συγκρίνονται όμως οι δύσκολες στιγμές και η πιθανή κούραση, σε κανένα βαθμό με όλα όσα πήραμε, ως αντάλλαγμα!
Ο Freddie άλλαξε τη ζωή μας από την πρώτη κιόλας μέρα… Και την έκανε καλύτερη!

Εμείς και η θετική εκπαίδευση γνωριστήκαμε πριν από ενάμιση χρόνο περίπου… όταν βρέθηκα στη σελίδα της Ελένης…
Ο Freddie ήταν μόλις 3 μηνών και εγώ είχα άγνοια στο τι θα έπρεπε να κάνω, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά στο σπίτι.
Δεν γνώριζα πολλά για την Θετική Εκπαίδευση, το ένστικτο μου όμως, δεν με οδηγούσε σε κανένα άλλο είδος εκπαίδευσης, πλην της θετικής!
Τότε στη σελίδα αυτή, αφού διάβασα αρκετά άρθρα, βρήκα το τηλέφωνο της Ελένης και πήρα να κλείσουμε ένα ραντεβού…. Ακόμη γελάω, όταν φαντάζομαι την Ελένη να με ακούει για πρώτη φορά στο τηλέφωνο, να της εξηγώ πως έχω ένα γλυκύτατο Golden Retriever 3 μόλις μηνών, που με δαγκώνει και μου γρυλίζει …και ότι φοβάμαι μήπως έχει κάποιο θέμα!
Το θέμα προφανώς και το είχα εγώ: δεν είχα ιδέα, για το πως θα επικοινωνούσαμε!

Και ήρθε η μέρα που O Freddie θα συναντούσε την δασκάλα του! Νομίζω, ότι αγαπήθηκαν από την πρώτη στιγμή…

Βδομάδα με την βδομάδα, τα πράγματα μεταξύ μας πήγαιναν όλο και καλύτερα …
Μάθαμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, χωρίς φωνές και οποιαδήποτε χρήση βίας… το μόνο που χρειαζόταν ήταν υπομονή και αγάπη… και είχαμε και τα δύο και λέω μάθαμε, γιατί το μάθημα δεν ήταν μόνο για το σκύλο μας, αλλά και για μας… ’ίσως και περισσότερο για εμάς!
Τότε καταλάβαμε ποσό σημαντική ήταν η θετική εκπαίδευση για το σκύλο μας και πόσο καλύτερη γινόταν η σχέση μεταξύ μας, καθώς περνούσαν οι μέρες.

Τώρα πια ο Freddie, που ποτέ στην ουσία δεν υπήρξε άγριος, απλά ήθελε να παίξει και να δείξει την χαρά του, αλλά εμείς δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τη γλώσσα που μιλούσε… είναι ένας αξιαγάπητος σκυλάκος, που ξέρει να ακούει, έχει υπομονή και μας λατρεύει όσο κι εμείς εκείνον.
Δεν έχει ποτέ επιθετική συμπεριφορά, είναι φιλικός με όλους: ανθρώπους και ζώα μικρούς και μεγάλους… Δεν δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα… μάθαμε να ζούμε αρμονικά όλοι με την βοήθεια της Ελένης πάντα!

Μην το σκεφτείτε δεύτερη φορά, αν αναρωτιέστε για τα οφέλη της θετικής εκπαίδευσης… και μην το σκεφτείτε ούτε πρώτη, αν ψάχνετε για τον κατάλληλο εκπαιδευτή… δεν είναι άλλος από την Ελένη, η οποία είναι πλέον μια πολύ- πολύ καλή μας φίλη και την ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη βοήθεια της.

Πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με την φιλοζωία, αρκετοί με την εκπαίδευση, πολλοί κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει, αλλά κάποιον άνθρωπο που να αγαπά, να σέβεται και να υπολογίζει τόσο πολύ οποιοδήποτε άλλο ον, πλην του είδους του, εγώ δεν έχω ξανασυναντήσε!
Την θαυμάζουμε και την εκτιμούμε απεριόριστα και έχει μια πολύ ξεχωριστή θέση πια στην καρδιά μας και ακόμη περισσότερο στην καρδία του Freddie μας, που είναι τεράστια, όπως και εκείνης….

Κατηγορία: