Πως ανταποδίδει ένας τρυφερός γίγαντας την αγάπη που εισπράττει

Πως ανταποδίδει ένας τρυφερός γίγαντας την αγάπη που εισπράττει

Η Λάρα είναι ένας αξιολάτρευτος γίγαντας, ένα υπέροχο πλάσμα, που μεγάλωσε και ζει σε μια οικογένεια που η αγάπη περισσεύει!
Είναι πάντα χαρούμενη γιατί εισπράττει καθημερινά, με πράξεις και όχι με λόγια την αγάπη, αφού της προσφέρουν όλα όσα χρειάζεται!
Δέχεται πάντα και μόνο τη σωστή-θετική καθοδήγηση, για να μπορεί να συμβιώνει με αρμονία και χαρά με την οικογένειά της!

Αν αφιερώσουμε μέρος από το χρόνο μας, εφαρμόσουμε τις σωστές τεχνικές -κατανοητές και φιλικές στο σκύλο- και δώσουμε πολύ αγάπη, τότε ο σκύλος μας θα μας καταπλήξει κυριολεκτικά, με τα όσα μπορεί να μάθει και να κάνει!
Χωρίς να πιέζεται, χωρίς να εξαναγκάζεται, χωρίς να βαριέται ή να δυσανασχετεί!
Μαθαίνει με χαρά, θεωρεί παιχνίδι την όλη διαδικασία μάθησης και απολαμβάνει την κάθε στιγμή!
Θα περιμένει γεμάτος ανυπομονησία και χαρά να ακούσει την επόμενη δική μας λέξη…

Όσοι αγαπάτε το σκύλο σας και θέλετε να μάθετε να επικοινωνείτε μαζί του και να συμβιώνετε όμορφα, αλλά δεν γνωρίζετε τον τρόπο, ενημερωθείτε σωστά!
Μην παρασύρεστε από παραπληροφόρηση και καταφεύγετε σε μεθόδους και τεχνικές αρνητικές και άδικες για το σκύλο σας, επειδή κάποιοι σας είπαν, «Ότι ο σκύλος έτσι μαθαίνει», ή «Ότι σκύλος είναι και δε νιώθει φόβο ή πόνο»!
Αυτές είναι θεωρίες αναχρονιστικές, οι μέθοδοι καταπιεστικές και οδυνηρές για το σκύλο και μόνο κακό κάνετε σ΄ αυτόν, αλλά και στη σχέση σας μαζί του!

Δείτε, πόσα πράγματα έχει μάθει η Λάρα, πόσο δυνατή είναι η σχέση και η επικοινωνία με την οικογένειά της, πόσο χαρούμενη δείχνει και πόσο φαίνεται να απολαμβάνει όλα όσα κάνει και ζει…

Ελένη Κασπίρη

Σκύλος: