Πατρινοί μαθητές παρακολουθούν πρόγραμμα για τη συγκατοίκηση ανθρώπων και ζώων στον ίδιο πλανήτη

Πατρινοί μαθητές παρακολουθούν πρόγραμμα για τη συγκατοίκηση ανθρώπων και ζώων στον ίδιο πλανήτη!

Δημοσιεύθηκε στο The Bert News Πάτρα στις 02/05/2018

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: "Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη" παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκπαιδευτικών δράσεων της κατασκήνωσης του ΕΟΤ με αφορμή τη δράση και το κάλεσμα του Δήμου Πατρέων.

Η ανταπόκριση της Εκπαιδευτικής κοινότητας, και κυρίως η ένθερμη ανταπόκριση και συμμετοχή των μικρών μαθητών ως αυριανοί πολίτες του κόσμου είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα στοιχεία.
Αυτή τη φορά το παρόν έδωσε το 35ο Δημοτικό Αγυιάς με 48 παιδιά συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους.

Βασική παρουσιάστρια η θετική εκπαιδεύτρια ζώων Ελένη Κασπίρη, γνωστή για την προσφορά της σε ζώα με προβλήματα συμπεριφοράς ενώ την τεχνική υποστήριξη ανέλαβε η εθελόντρια Γιούλα Ανωγιάτη.

Οι δασκάλες των παιδιών βοηθούσαν τη συζήτηση με υπομονή και ευαισθησία ενώ οι κεντρικοί αποδέκτες, τα παιδιά, ήταν η πιο όμορφη μεγάλη έκπληξη. Ενημερωμένα αρκετά, συμμετείχαν με έξυπνες ερωτήσεις, με δικές τους ιστορίες και όμορφες σκέψεις.

Όπως ανέφερε η Αλεξάνδρα Δημοπούλου, μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας: «Αν τα άκουγε κανείς θα καταλάβαινε το πόσο φταίμε εμείς οι μεγάλοι, το πόσο ευθυνόμαστε, το πόσο ευθύνεται η Πολιτεία, για ότι κακό τους προσφέρουμε σαν εκπαίδευση και ότι καλό τους στερούμε. Τα παιδιά, με τον ευαίσθητο ψυχισμό τους, είναι τόσο έτοιμα και ικανά να δεχτούν το Καλό».

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας [ΠΦΠΟ] , από την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρ. Μαρία Κοντού, και έλαβε πανελλαδική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε πολλά θέματα που σχετίζονται με τα ζώα συντροφιάς (ευζωία, αδέσποτα, εγκατάλειψη, κακοποίηση) και συνιστάται σε μια διαδραστική ωριαία παρουσίαση, προσαρμοσμένη στην ηλικία των μαθητών.
Μέσα από την συζήτηση με τα παιδιά καθώς και μαθησιακά εργαλεία (π.χ. προβολή βίντεο, παιχνίδι ρόλων κλπ) εστιάζει στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, μια ιδιότητα με πολυδιάστατη σημασία, που υπερβαίνει τα όρια της φιλοζωικής παιδείας.

Κατηγορία: