Μην αφήνετε ποτέ το σκύλο σας σε σταθμευμένο αυτοκίνητο το καλοκαίρι

Ακόμα και λίγα μόνο λεπτά μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο το καλοκαίρι, μπορεί να κοστίσουν την ζωή του σκύλου σας.

Μην αφήνετε ποτέ τον σκύλο σας σε σταθμευμένο αυτοκίνητο το καλοκαίρι.
Μέσα στο αυτοκίνητο η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα σε ελάχιστο χρόνο και γίνεται φούρνος αναμμένος!
Ακόμα κι αν αφήσουμε το παράθυρο ανοιχτό, βάλουμε κάποιο σκίαστρο στο τζάμι ή αφήσουμε το αυτοκίνητο σε σκιά δεν λύνουμε το πρόβλημα.

Οι σκύλοι δεν ιδρώνουν όπως οι άνθρωποι, ώστε να μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία και να διατηρούν το σώμα τους δροσερό. Αυτό προσπαθούν να το καταφέρουν με γρήγορες ανάσες (λαχάνιασμα), αν δε μπορέσουν, τότε η θερμοκρασία στο σώμα τους αυξάνεται.
Κάθε καλοκαίρι υπάρχουν πολλά περιστατικά με σκύλους, που έπαθαν θερμοπληξία και έχασαν την ζωή τους, γιατί παρέμειναν στο αυτοκίνητο, έστω και για λίγα λεπτά.

Κι όταν ταξιδεύετε πάντα να έχετε ανοιχτό το Αir Condition ή το παράθυρο, δροσερό νεράκι για τον σκύλο σας και να κάνετε στάσεις, αν είναι μεγάλο το ταξίδι.
Όποιος κι αν είναι ο σκοπός της μετακίνησης βόλτα, ταξίδι, δουλειά, θυμηθείτε: Λίγα λεπτά μόνο, αρκούν για να κοστίσουν την ζωή του!

Ακόμα κι αν δε γνωρίζει κάποιος τους κινδύνους, μπορεί να καταλάβει και να σκεφθεί το αυτονόητο: Κανείς δεν μπορεί να αντέξει ούτε για λίγο μέσα σε κλειστό αυτοκίνητο με τον υδράργυρο στα ύψη!

Προστατέψτε τον σκύλο σας και μην τον εκθέτετε σε τέτοια ταλαιπωρία και ακόμα χειρότερα σε θανάσιμο κίνδυνο…
Ελένη Κασπίρη
Θετική εκπαιδεύτρια σκύλων