Μαθήματα ζωής από ένα τυφλό γάτο

Μαθήματα ζωής από ένα τυφλό γάτο

Πιστεύω και το έχω πει πολλές φορές, ότι τα ζώα μας δίνουν μαθήματα ζωής!
Ο Stevie, ο λατρεμένος μας τυφλός γατούλης, επιβεβαιώνει αυτή μου την πεποίθηση!

Όταν τον πήραμε στο σπίτι μας, έδειχνε να τον δυσκολεύουν όλα! Δε μπορούσε να κατέβει ούτε ν’ ανέβει στο κρεβάτι, αναποδογύριζε το μπολ με το φαγητό του και μετά έψαχνε την τροφή του, έκανε προσπάθεια να μπει στην αμμολεκάνη του, προσπαθούσε ώρα πολλή, να βρει το παιχνίδι του και σκόνταφτε σε πολλά αντικείμενα!
Φυσικά, ούτε συζήτηση να τον βγάλουμε στον κήπο για να χαρεί λίγο τη φύση, γιατί ανησυχούσαμε μήπως φοβηθεί, μήπως τραυματιστεί κλπ.
Χρειαζόταν βοήθεια για να προσαρμοστεί κοντά μας κι εμείς γνωρίζαμε, πως έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιαίτερο ζωάκι που έχει πολύ περισσότερο ανάγκη τη βοήθειά μας από τ’ άλλα ζωάκια που μπορούσαν να δουν και να διαχειριστούν καλύτερα όλες τις καταστάσεις γύρω τους.
Βρισκόμασταν συνέχεια κοντά του, για να του δώσουμε ότι χρειαζόταν, αλλά και να τον βοηθήσουμε να μπορέσει να συμβιώσει αρμονικά με τα υπόλοιπα ζώα μας!

Όμως, ο Stevie πολύ γρήγορα, μας απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει πολύ καλά και μόνος του!
Μας έδειξε, πως η δύναμη της θέλησης, μπορεί να κάνει «θαύματα»!
Μας δίδαξε, πως το «Δε μπορώ» είναι η δικαιολογία αυτών που δε θέλουν…
Κάθε μέρα που περνούσε, κέρδιζε τον απέραντο θαυμασμό και το σεβασμό μας, για όλα όσα κατάφερνε μόνος του…
Γιατί μπορεί να μη βλέπει τίποτα με τα ματάκια του, όμως αυτός ο σπουδαίος γάτος, βλέπει τόσο φωτεινά και καθαρά με τα μάτια της δυνατής ψυχής του και απολαμβάνει τα πάντα στη ζωή του, χωρίς να στερείται τίποτα και χωρίς να έχει να ζηλέψει τίποτα…
Αντίθετα, πολλοί θα ζήλευαν τη δύναμη, το θάρρος και τη θέλησή του για ζωή!

Είναι πραγματικά σπουδαίο και μεγάλη τύχη, να συμβιώνεις με ένα τόσο υπέροχο πλάσμα, που κάθε μέρα σου θυμίζει, πως χρειάζεται μεγάλη θέληση και προσπάθεια για να κερδίσεις αυτά που θέλεις στη ζωή σου!
Ελένη Κασπίρη

Κατηγορία: 
Σκύλος: