Η εγκατάλειψη των σκύλων στις διακοπές

Μη μ΄ εγκαταλείψεις…

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους για να πάνε διακοπές!!!!
Μικρόψυχο; Απάνθρωπο; Εγκληματικό; Όπως κι αν το χαρακτηρίσει κανείς, δε θα έχει άδικο!
Γιατί αυτοί οι άνθρωποι, συμπεριφέρονται στα σκυλιά σα να είναι άψυχα αντικείμενα! Σαν ένα βάρος, που στην πρώτη ευκαιρία-δυσκολία, βιάζονται να το «ξεφορτωθούν».

Τα σκυλιά είναι ζωντανά πλάσματα με ψυχή και αισθήματα!
Πως μπορούν και τα εγκαταλείπουν; Σκέφθηκαν, πως θα επιβιώσουν; Τι θα απογίνουν;
Μάλλον όχι, γιατί δεν τους ενδιαφέρει. Αν είχαν μπει σε αυτή τη διαδικασία, ίσως να μην το έκαναν!
Τα καταδικάζουν σε βέβαιο και αργό θάνατο, για να φύγουν χωρίς έννοια και να διασκεδάσουν στις διακοπές τους.

Άραγε, τι άνθρωπος μπορεί να είναι κάποιος, που φέρεται με αυτό τον τρόπο;
Κάποιοι, ίσως το έχουν μελετήσει λίγο καλύτερα και τα αφήνουν σε περιοχές, όπου συχνάζουν αδέσποτα, με την προοπτική, ότι κάποιος θα τα δει και θα ενδιαφερθεί γι΄ αυτά!
Αυτό είναι μια σχεδιασμένη πράξη απανθρωπιάς!
Ίσως γιατί μέσα τους, κάποια πολύ μικρή φωνούλα, ξυπνάει την κοιμισμένη ανθρωπιά τους! Είναι όμως τόσο μικρή, σχεδόν ψιθυριστή, που τη σκιάζουν οι κραυγαλέες φωνές της αδιαφορίας και του εγωισμού τους!

Υπάρχουν κι αυτοί που δεν έχουν, ούτε καν αυτή την ελάχιστη «ευαισθησία» και τα παρατάνε σε εθνικές οδούς και σε απομονωμένες περιοχές, για να μην τους πάρει και κανένα μάτι. Καρφάκι δεν τους καίγεται για το τι θα απογίνουν!

Δε μπορεί να περιγραφεί με λόγια, η εικόνα ενός παρατημένου σκύλου στην εθνική οδό, που μόλις τον «πετάξουν» από το αυτοκίνητο, αρχίζει και τρέχει για χιλιόμετρα πίσω τους μέσα στο λιοπύρι!
Εκεί, είναι ακόμα πιο τραγική η κατάληξη των σκυλιών, που πεθαίνουν μέσα σε λίγες μέρες από πείνα, αφυδάτωση ή τα πολτοποιεί κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο.

Είναι άδικο!!!
Φερθείτε με συμπόνια και καλοσύνη σε ένα πλάσμα, που μέχρι σήμερα ήταν στο σπίτι σας και γέμιζε με χαρά τις στιγμές σας! Που ήταν επιλογή σας να είναι εκεί και που δε φταίει απολύτως τίποτα, για να έχει μια τέτοια φρικτή κατάληξη!

Αν δε θέλετε ή δε μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας, πάντα υπάρχουν λύσεις.
Αλήθεια, αν το παιδί σας δυσκόλευε τις διακοπές σας, τι θα κάνατε; Υποθέτω, πως θα βρίσκατε μια λύση και δε θα το «πετάγατε»!
Αλλά πάλι ξεχάστηκα… Βάζω το παιδί, στην ίδια μοίρα με το σκύλο…

Δε θα πω να σταθείτε στο γεμάτο, απορία βλέμμα του σκύλου σας, την ώρα που τον εγκαταλείπετε, ούτε στο φόβο του, όταν καταλάβει τι έχει συμβεί, γιατί δε θα τον δείτε, αφού θα έχετε ήδη γυρίσει την πλάτη σας!
Πριν φθάσετε εκεί, θα σας πω, να ρίξετε μια ματιά μέσα σας και ίσως να μπορέσετε να ανακαλύψετε, μια πιο ανθρώπινη πλευρά σας...

Ελένη Κασπίρη

Κατηγορία: